Kas

125. YIL ANADOLU LİSESİ CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ÜLKEMİZİN GAZİLERİNİ UNUTMADI

125. Yıl Anadolu Lisesi Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında Değerler Klubü öğrencileri ile Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel ülkemizin selameti için gazi olmuş  okulumuz öğrencimizin velisi Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1992 yılında askerlik görevi esnasında bölücü terör örgütü pkk ile girisilen çatışmada vücudunun 2 yerinden yaralanan Hakan Aktay'ın unutulmadığını hatırlatmak amacıyla kendilerine okulumuz Müdürü Sayın Ali Ekber İpek tarafından plaket takdim edildi.

Okulumuz Müdürü Sayın Ali Ekber İpek Gazimiz Hakan Aktay ve ailesi ile bir süre sohbet ederek bizler bugün bu coğrafyada  bu bayrağın gölgesinde birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsak şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Bu ülke şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacaktır ifadelerini kullandı.

Kas

Bugün, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin öncüsü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının yıl dönümünde, onu saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kas

125. YIL ANADOLU LİSESİ CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ÜLKEMİZİN BUHRANLI DÖNEMLERİNDE  AMAÇLARI UĞRUNA ŞEHİT DÜŞEN GÖNÜLDAŞLARIMIZIN AİLELERİNİ UNUTMADI.

125. Yıl Anadolu Lisesi Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında Değerler Kulübü öğrencileri ile Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel 1997 yılında Kuzey Irak'ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen  J. Er Cihat Sayım'ın ailesi ziyaret edilmiştir.

Okulumuz Müdürü Ali Ekber İPEK şehidimizin ailesiyle bir süre sohbet ederek, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

Kas

OKULUMUZDA GAZETECİ YAZAR ALİ EŞREF UZUNDERE'NİN KATILIMI İLE 14 KASIM IĞDIR'IN KURTULUŞU VE ERMENİLERİN IĞDIR BÖLGESİNDE KATLİAMLARI İSİMLİ KONFERANS DÜZENLENDİ.

Kas

2 Kasım Uluslararası Siber Zorbalık da Dahil olmak Üzere okullarda Şiddet ve Zorbalıkla Mücadele Günü" nedeniyle okulumuzda Iğdır Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürü Arzu UD, Baro Temsilcisi Dr. Avukat Mesut ÖZTÜRK ve Öğretim Görevlisi Senem ÖNDER ÖZBAKIR'ın katılımlarıyla konferans düzenlenmiştir.

Valilik Hukuk İşleri Şube Müdüresi Arzu Ud

İl İnsan Hakları Kurulu CHP İl Temsilcisi Çiğdem Ağca

İl İnsan Hakları Kurulu AKP İl Temsilcisi Bircan Bilgin

İl İnsan Hakları Basın Temsilcisi Erhan Hacıkasımoğlu

İl İnsan Hakları Kurulu Üniversite Temsilcisi Senem Önder Özbakır

İl İnsan Hakları Kurulu Baro Temsilcisi Mesut Öztürk'e katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

GÖKHAN BUZKAN OKUL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLAMALARINA KATILDIK

125. YIL ANADOLU LİSESİ KÜRESEL ISINMA FARKINDALIK SEMİNERİ

125. Yıl Anadolu Lisesi Çevreme Duyarlıyım Değerlerime  Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında bu haftaki etkinlik planında Küresel Isınma Farkındalık Semineri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen Sayın  Şehriban Zeybek Hanimefendinin sunumunu ile gerçekleştirildi. Bu proje kapsamında öğrencilerimizde Küresel Isınmaya sebep olacak etkenler konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Ekm

Filistin halkına yönelik saldırılarda, özellikle çocuklar olmak üzere yaşamını yitirenler için okulumuzda bayrak töreninden önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı okundu.

125. YIL AİLESİ ÇEVRESİNE SAHİP ÇIKIYOR

"Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Değerler Kulübü öğrencilerimiz ile meyve ve sebze kabuklarının çöpe değil doğaya bırakılması etkinliği düzenlendi.

Organik atık olarak evlerimizde her gün yediğimiz meyve, sebze, yumurta kabuklarımızı biriktirerek hem mutfağımızdaki atıkları azaltmak hem de toprağımızı daha verimli bir hale getirmek maksadıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu proje ile öğrencilerimiz de çevreye karşı duyarlılık  amaçlanmıştır. Tüm öğrencilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

10. SINIF ÖĞRENCİ VELİLERİMİZE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Ekm

9. SINIF ÖĞRENCİ VELİLERİMİZE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILMIŞTIR.

Eyl

Okulumuzda yapılan deneme sonucunda sınıflar düzeyinde ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirildi.